Fejér Megyei Főügyészség

2020.10.22. 12:50

Bűnügyi felügyeletben a férfi, aki gyalogosokat gázolt Dunaújvárosban

A Székesfehérvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta azzal a 35 éves férfival szemben, aki gyalogosokat gázolt el a zebrán Dunaújvárosban.

Fejér Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a férfi autójával 2020. október 14-én reggel Dunaújvárosban a Vasmű úton közlekedett, amikor egy zebránál nem adott elsőbbséget két gyalogosnak, és elütötte őket. A gyalogosok a kocsinak csapódtak, majd az úttestre estek, közülük a férfi nyolc napon belüli, míg a nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetet követően az elkövető észlelte a gyalogosok elütését, ennek ellenére megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A férfi büntetett előéletű és vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, így esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A balesetet követően elrejtette autóját azért, hogy a felelősség alól kibújjon, majd a hatóság előli könnyebb menekülés érdekében kocsit bérelt, mellyel ismeretlen helyre kívánt távozni. Ennek okán megalapozottan feltehető, hogy az eljárás alól magát kivonná, illetőleg a bizonyítást megnehezítené vagy megakadályozná.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét technikai nyomkövető eszköz alkalmazásával. A végzés véglegessé vált.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!