Ügyészségi infó

2024.04.04. 11:00

Félmillió forint értékű kapcsolószekrényt lopott el egy férfi Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki mintegy félmillió forint értékű kapcsolószekrényt tulajdonított el egy cégtől Dunaújvárosban.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A vádirat szerint a férfi 2023. május 22-én egy dunaújvárosi cég telephelyén az épület mellett elhelyezett, kiszerelt állapotú, de működőképes, marógéphez tartozó, nagyméretű kapcsolószekrényt két személy segítségével, gépjárművel eltulajdonította. A vádlottnak a berendezés elszállítására nem volt engedélye. Az elszállításban közreműködő két férfinak nem volt tudomása arról, hogy a vádlottnak nincs engedélye az elszállításra – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozó hatóság a kapcsolószekrényt szétbontott, hiányos, értékvesztett állapotban foglalta le, így az okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a berendezés lefoglalásának megszüntetését és a sértett cégnek való kiadását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában