Rendőrségi ellenőrzés

2024.03.12. 11:00

Több száz gyorshajtóról készített felvételt a traffipax

Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatiról számolt be közösségi oldalán a vármegyei rendőrkapitányság.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Fb-oldala

Az év 10. hetében az egyenruhások 182 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt, melyek során 9 járművezető figyelmeztetésben részesült, 124 sofőr helyszíni bírságot, 49 vezető pedig közigazgatási bírságot kapott. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 561 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A járőrök az előzés szabályainak megszegése miatt 6, elsőbbség meg nem adása miatt 116 és a kanyarodás-irányváltoztatás szabályainak be nem tartása miatt 27 esetben intézkedtek.

A hétvégén tartott székesfehérvári közlekedésrendészeti akció során a biztonsági öv hiánya miatt 4, irányváltoztatás szabályainak megszegése miatt 2 esetben intézkedtek, valamint 9 fő gyorshajtót szűrtek ki a forgalomellenőrzők. A megállított 123 járművezetőből senki sem fogyasztott alkoholt.

Munkatársaink a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésbiztonsági helyzet javítására, a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítására. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárokat mindig tartsák be, és soha ne üljenek ittasan a volán mögé! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan vezessenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában