Statisztika

2024.02.17. 10:00

Milyen gyakran gyulladtak ki a villanyautók Fejérben?

Mennyire gyakoriak azok az esetek, mikor elektromos jármű gyullad ki működés közben? Az elmúlt időszakban volt-e példa ehhez hasonlóra Fejérben? Ennek jártunk utána.

Duol.hu

A 2023-as statisztikákat tekintve kettő tisztán elektromos meghajtású személygépkocsi mellett kettő elektromos busz, valamint kettő elektromos robogó, egy segway és egy roller gyulladt ki országos szinten. Ezek mellett hat esetben hibrid járműben keletkezett tűz, közülük három plug-in hibrid volt - írtuk meg a közelmúltban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán közzétett híradás nyomán. 

Mit tegyünk, ha megtörténik a baj? – adódik a kérdés, amelyre hamar választ kaphatnak, ha alábbi cikkünkre kattintanak, melyben bővebben foglalkoztunk a kérdéssel, írja a feol.hu

Pár nappal ezelőtt pedig arról szóltak a hírek, hogy lakásban gyulladt ki egy elektromos kerékpár Fehérváron. A feol.hu azonban megtudta, a Rádió utcában az elsődleges tájékoztatással ellentétben nem elektromos, hanem egy benzinüzemű robogó égett egy elhagyatott, romos épület földszintjén. Ez a közbevetés a statisztikát tekintve fontos, azt jelenti, hogy 2024-ben még nem történt ilyen eset a megyehatáron belül. Az országos adatok mentén megkérdeztük a megyei katasztrófavédelem szóvivőjét, Szabó- Bisztricz Anettet, hogy tavaly vármegyénkben hány olyan eset történt, mikor elektromos hajtású közlekedési eszköz gyulladt ki? 

Kiderítettük, a 2023-as statisztikát tekintve az egyik tűzeset Fejér vármegyében történt. "November 12-én az M7-es autópálya kápolnásnyéki lehajtóján teljes terjedelmében égett egy elektromos meghajtású személygépkocsi. A tűz oltásában az érdi hivatásos tűzoltók mellett részt vettek a váli önkormányzati és a martonvásári, a pázmándi és a kápolnásnyéki önkéntes tűzoltók is" - válaszolt a feol.hu kérdésére Szabó-Bisztricz Anett. 

Erről nem csak portálunk, hanem a martonvásári önkéntes tűzoltók is beszámoltak akkor közösségi oldalukon, itt a képek is megtekinthetők:

Ahogy korábban a Feol megírta, hazánkban elsőként Martonvásár önkéntes tűzoltóinál állt rendelkezésre a készülék, mit E-oltólándzsának hívnak. Ilyen eszközöket kapott nemrég a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság, egy a bicskei önkormányzati tűzoltóságra került – értesültünk. Így, ezzel a két eszközzel, már négy e-oltólándzsa áll a tűzoltók rendelkezésére Fejér vármegyében, hiszen a katasztrófavédelem mellett a martonvásári önkéntes tűzoltók is rendelkeznek ilyen szakfelszereléssel, írtuk meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában