Elmarad a szoborszentelés

2024.01.01. 08:27

Megrongálták a Mária szobrot Dunavecsén

Elmarad a január 1-re meghirdetett dunavecsei szoborszentelés, vasárnap hajnalban ugyanis megrongálták a Mária szobrot – adta hírül közösségi oldalán Bese Gergő, dunavecsei plébános - tette közzé a baon.hu.

Duol.hu

Forrás: Bese Gergő atya Fb-oldala

Gergő atya a következőket írta: Sajnos rossz hírt kell közölnöm veletek! A január 1-re meghirdetett dunavecsei szoborszentelés elmarad! Oka, pedig az, hogy ismeretlen elkövető december 31-én, éjjel 3:35-kor, előre megfontolt szándékkal szétverte a Mária szobor fejét, darabjait megtaposta. Nehéz szavakat találni, a szívünk szakad meg, és nem értjük miért történt mindez. Holnap 15 órakor gyertyagyújtás lesz a körforgalomnál és 15:30-kor szentmise, melyet jómagam mutatok be a közösségnek. Imádkozzunk a békéért, a beteg lelkek/elmék gyógyulásáért, Mária Szeplőtelen Szívének győzelméért! – olvasható a közleményben

Forrás: Bese Gergő atya Facebook-oldala

Szűz Mária szobrát másodszor rongálták meg

Mint arról korábban beszámoltunk a dunavecsei Béke Királynője szobrát május hatodikán avatta fel Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke és Nacsa Lőrinc, országgyűlési képviselő. A szobrot azonban május 19-én az éjszaka leple alatt ismeretlen elkövető vagy elkövetők megrongálták. A történtek megrázták a településen élőket és sok jó szándékú embert sietett az egyházközség segítségére, hogy helyreállítsák a szobrot. Az adakozóknak hála kamerát helyeztek el a területen és márvánnyal vonták be a posztamenst, illetve új Mária szobrot is vásároltak. Ennek szentelését tartották volna január 1-jén, a Béke Világnapján, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén. 

Forrás: Bese Gergő atya Facebook-oldala
Forrás: Bese Gergő atya Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában