Fejér vármegye

2023.12.22. 17:00

Az ittas vezetőkre utaztak a rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által 2023. december 11. és 2022. december 17. közötti időszakra meghirdetett Alcohol & Drugs elnevezésű fokozott ellenőrzéshez, melynek keretében a járművezetők ittas és bódult állapotát vizsgálták - olvasható a rendőrség közösségi oldalán.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Mint írták a rendőrök az év 50. hetében a vármegye útjain 17 esetben intézkedtek olyan gépi meghajtású járművezetővel szemben, aki ittas  állapotban közlekedett és ezen járművezetők közül 8 -an olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt álltak, hogy magatartásukkal megvalósították az ittas járművezetés bűncselekményét.

Fontos tény, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak. Ezzel nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet. Ha ittasan ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben. Legyen felelősségteljes … hogy mindenki hazaérjen! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában