Állatmentés

2023.10.12. 18:31

Két pénzügyőr és egy vödörnyi cica (videóval)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjének közelében kismacskák kétségbeesett nyávogására lettek figyelmesek. Az autópálya mellett, egy artézi kútnál lerakott diszperzites vödörben hagyták sorsukra a kiscicákat, mielőtt megtalálták őket.

Duol.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök a Fehértó-Majsai-főcsatorna melletti dűlőút elhagyatott területén találták meg a négy kismacskát, egy szúnyoghálóval fedett, madzaggal körbezárt vödörben. Azonnal felvették a kapcsolatot a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülettel, akik biztosították őket arról, hogy befogadják az állatokat. A menhelyen az egyesület munkatársa megvizsgálta a cicákat, gondoskodott elhelyezésükről, és feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen, állatkínzás vétsége miatt — olvasható Facebook posztjukban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben 150.-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában