Tragédia

2023.10.01. 11:08

Halálos tűzeset történt Bakonycsernyén

Vasárnap reggel fél kilenc előtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Bakonycsernyén, az Akácfa utcában.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Löffler Péter / DN

A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy helyisége gyulladt ki. Az egységek az égő épületet több oldalról oltva fékezték meg a lángokat. A tűzzel érintett épületrészből egy embert kivittek, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életén már segíteni.

Nem kizárt, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta, de a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Évente több mint 7000 lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak az otthonok elenyésző részében használnak füstérzékelőt. Pedig ahol van ilyen készülék, ott a tüzet annak keletkezésekor meg tudják fékezni, vagy időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem alakult ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában