NAV info

2023.10.24. 14:00

Felcímkézett portékák

Névre szóló dobozok és bőröndök rejtették a nagyértékű jogsértő termékeket annak a román teherautónak a platóján, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Somogy vármegyei útszakaszon állítottak meg.

Duol.hu

Közel százötven darab hamis ruha, 32 liter e-cigaretta töltőfolyadék, alkohol, de még cigaretta is lapult a román kamion rakterében, amikor a pénzügyőrök átvizsgálták a leragasztott dobozokat. A kamionban utazó két férfi – sofőr és útitársa – azt mondta, hogy nem tudtak a csomagokban rejlő illegális árukról, azokat Olaszországba vitték volna.

Az egyenruhások egytől-egyig átvizsgálták a dobozokat és az összes illegális terméket lefoglalták, amelyek értéke több mint 17 millió forint. Jövedéki törvénysértés, költségvetési csalás és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt is eljárást indítottak.

A NAV kiemelt küldetése, hogy a kockázatok csökkentése és a piactisztítás érdekében az illegális dohányárut és a hamis termékeket egyaránt kiszűrje a piacról, hiszen ezek a jogsértő termékek nemcsak a tisztességes piaci szereplőknek és a költségvetésnek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában