Fejér vármegye

2023.10.18. 11:00

Az elmúlt héten 945 ittasságellenőrzés Fejérben

Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatai.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Az egyenruhások az év 41. hetében is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas, illetve bódult járművezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Alkoholfogyasztás  hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. A hét folyamán végrehajtott 945 ittasságellenőrzés alkalmával a rendőröknek 10 esetben kellett intézkedniük. Ennek során 7 büntetőeljárást, 2 közigazgatási eljárást kezdeményeztek, 1 vezetővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

Forrás: police.hu

A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a közlekedési szakembereknek 348 esetben kellett intézkedniük, további 4 esetben a gyermekbiztonsági rendszer, 1 alkalommal pedig a motorkerékpár bukósisak használatának elmulasztása miatt jártak el. A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező nemcsak a járművezető, hanem utasai számára is, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg! Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Elinduláskor mindig csatolja be a biztonsági övet és hívja fel utasai figyelmét is a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért! 

Forrás: police.hu

Az utóbbi időben vármegyénkben elszaporodtak a vadelütéssel járó közlekedési balesetek. Volt, amelyik súlyos személyi sérüléssel járt, de beszámoltunk arról az esetről is, amelyben csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt tragédia, és az autóba esett őz ugyan elpusztult, de senki nem sérült meg. A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. Általában csoportokba verődnek. Ha vadat lát, lassítson, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában