Közúti baleset

2023.10.11. 21:00

Szerencsétlen találkozás

Ugyan lassan vége az őzek nászidőszakának, amikor körültekintőbbnek kell lenni a gépjárművezetőknek az utakon, de gyakorlatilag egész évben érdemes odafigyelni, mert bármikor bekövetkezhet az autóvezetők rémálma.

Duol.hu

Egy vaddal való ütközés komoly veszélyeket rejt magában — figyelmeztet Facebook posztjában a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál. Mindezt annak a két személygépjárműnek a sofőrje is megerősítheti, akik október 9-én délután a 81-es számú főúton, Mór külterületén voltak részesei egy kellemesnek cseppet sem mondható találkozásnak. 

Egy Opel típusú személyautó éppen Mór felől Győr irányába tartott, amikor a főút 28-as kilométeréhez érve, az úttestet szegélyező bokros, erdős területről hirtelen egy őz ugrott féktávolságon belül a gépjármű elé. Az autó sofőrje előtt a pillanat törtrésze alatt nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudja elkerülni a balesetet és elütötte a vadat, melynek hatására az állat átrepült a szemközti forgalmi sávban – Győr irányából Mór felé – haladó Kia típusú személygépkocsi szélvédőjének, és betörte azt, majd az autó jobb oldali első ülésének lábterébe esett.

A szerencsének is köszönhetően a baleset során személyi sérülés nem történt, az őzike azonban már korántsem volt ennyire mázlista, mivel elpusztult a járművekkel való találkozásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában