Elfogták

2023.09.16. 17:00

Hirtelen jött a rossz ötlet

Másfél órán belül elfogták a rendőrök a bicskei dohánybolti tolvajt.

Duol.hu
Forrás: police.hu

Elszámította magát az a 24 éves bicskei lakos, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Bicskei Rendőrkapitányság – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

A férfi szeptember 14-én délután céltalanul, üres zsebbel bolyongott Bicskén, amikor elhatározta, hogy bűncselekménnyel szerez pénzt magának. Hirtelen döntését csakhamar tett is követte. Bement a Táncsics Mihály utcai dohányboltba, ahol – kihasználva a két alkalmazott pillanatnyi távollétét – az eladópulton áthajolva kinyitotta a pénztárgépet a benne hagyott kulccsal, majd felmarkolta a kasszában található alig több mint ötvenezer forintot. Sietős távozásában az egyik eladó akadályozta meg, aki látva a történteket a pénz visszaadására szólította fel, azonban az alkalmi betyár ehelyett inkább sebesen kereket oldott. Az üzlet alkalmazottja rögtön értesítette a rendőröket, akiknek részletes személyleírást adott a tolvajról. Az így kapott információk, valamint a biztonsági kamerarendszer felvételei alapján az egyenruhások perceken belül azonosították az elkövetőt, és rögtön a nyomába eredtek. Igyekezetüket siker koronázta, és másfél órán belül elfogták a kerékpárral menekülő férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte tettét. Elmondása szerint a lopott pénzt villámgyorsan felélte, arra azonban nem számított, hogy ilyen gyorsan alkalma lesz „élvezni” a rendőrök vendégszeretetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában