Megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

2023.09.28. 19:00

Engedély nélkül bontotta darabjaira a rommá tört autóját

A Sárbogárdi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2022 október végén engedély nélkül végezte a hulladékká vált gépkocsijának bontását.

Duol.hu
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly október végén a lakóhelyének udvarán erre vonatkozó engedély nélkül és megfelelő műszaki feltételek hiányában leszerelte a gépkocsijáról annak futóművét a kerekekkel együtt, szétszerelte az autó utasfülkéjét, és a jármű ajtajait is leszedte. A férfi a fémhulladékot értékesíteni kívánta, mivel a gépkocsira már nem volt szüksége.

A hatályos jogszabályok alapján a hulladékká vált gépjármű veszélyes hulladéknak, bontása pedig hulladékkezelési tevékenységnek minősül, amely csak hatósági engedéllyel végezhető.

Mivel a férfi ilyen engedéllyel nem rendelkezett, ezért az ügyészség őt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolja.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A büntetlen előéletű vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a gépkocsit utóbb az udvaráról elszállíttatta.

Ennek alapján az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Sárbogárdi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki – tájékoztatotta szerkesztőségünket dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában