NAV-infó

2023.09.29. 11:00

Családnak gyártott (videóval)

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben. A járőröket egy nő vezette el az otthoni „cigigyártóig”.

Duol.hu

Forrás: NAV

Kékcse településének határában ellenőriztek egy magyar gépjárművet a járőrök, ami ugyan jövedéki terméket nem szállított, de a kocsit vezető nő azt mondta, hogy otthonában meglelik a keresett terméket. A 44 éves asszonyt hazáig kísérték az egyenruhások és a padlástól a fészerig mindent átvizsgáltak. Közel nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet és egy dohányvágó gépet is találtak a pénzügyőrök. Az ellenőrzéskor arra is fény derült, hogy az asszony lakótársa az illegálisan begyűjtött levelek tulajdonosa. Az 50 éves férfi azt mondta, hogy a földeken maradt dohányleveleket összeszedte, megszárította, hogy az ebből készült füstrudakkal kiszolgája majd családját. 

A pénzügyőrök a gépet és az alapanyagot is lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Felhívjuk a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában