Krimi

2023.09.15. 09:00

Az eltiltásra fittyet hányva, csak azért is vezetett

Duol.hu

Kattant a bilincs – illusztráció

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett közúti járművezetés bűntette és további bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki járművezetéstől eltiltások ellenére kétszer vezetett gépjárművet, majd megpróbált a rendőrök elől elmenekülni.

A nyomozás adatai szerint a férfit a bíróság háromszor tiltotta el járművezetéstől. Az eltiltások ellenére 2023. augusztus 31-én és 2023. szeptember 8-án Dunaújvárosban újra autóba ült, majd amikor a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni, a férfi megpróbált elmenekülni.

A gyanúsított cselekményét három járművezetéstől eltiltás és két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt állva követte el, továbbá jelenleg is két büntetőeljárás van vele szemben folyamatban hasonló bűncselekmény miatt.

Mindezekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményeket követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában