Kattant a bilincs

2023.08.24. 17:00

Letartóztatásban az emberkereskedők

A Fejér Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a sárbogárdi férfinak és édesanyjának letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint fogva tartották és munkára kényszerítették ismerősüket.

Duol.hu

Kattant a bilincs – illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és édesanyja sárbogárdi házuknál dolgoztatták a sértettet, aki ezért napi három étkezést kapott, tisztálkodásra azonban télen is csak a kútnál volt lehetősége, a fekhelye pedig az állatok között volt. A nyomozás adatai szerint a férfi napi szinten bántalmazta a sértettet, de volt, hogy az édesanyja is megütötte partvisnyéllel.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt folytatja, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés. Mivel feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon nehezítenék a bizonyítást, ezért az ügyészség szükségesnek látta velük szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását.

 A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

 Az ügyészség a döntést tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a végzéssel szemben, így az nem végleges.

 Az ügyben kiadott korábbi rendőrségi közlemény az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberkereskedelem-es-kenyszermunka-miatt-0#1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában