A csütörtöki razzia összegzése

2023.08.05. 08:00

Harmincnégy esetben szabtak ki bírságot a biztonsági öv miatt

Mint már arról beszámoltunk, a passzív biztonsági eszközök ellenőrzését célozta az a nagyszabású rendőrségi akció, amelyet csütörtökön tartottak városunkban.

Molnár Emese

Közúti ellenőrzés Dunaújvárosban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság megküldte szerkesztőségünknek az egész napos razzia összegzőjét. Ebben részletezik, hogy az akcióban 98 járművet és 113 személyt ellenőriztek, melynek során 34 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt és 1 esetben a gyermekbiztonsági rendszert nem használták megfelelő módon. Egy járművezetővel szemben a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt kellett intézkedniük, továbbá egy ittas járművezetőt, egy eltiltás hatálya alatt közlekedő sofőrt és egy vezetői engedéllyel nem  rendelkező vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Egy autóssal szemben pedig azért indítottak szabálysértési eljárást, mert a jármű, mellyel közlekedett, érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezett (vagyis lejárt a műszakija).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában