Bicske

2023.08.02. 15:00

Feszítővassal estek egymásnak

A Fejér Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki feszítővassal ütötte a sértettet.

Duol.hu

illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

A vádirat szerint a fiatalkorú terhelt testvére és a sértett között haragos viszony állt fenn, majd 2022. május 26-án egy bicskei bevásárlóközpont melletti autómosónál összeszólalkoztak, a sértett a fiút pofon ütötte.

Később a vádlott egy másik rokona a sértettel szóváltásba keveredett, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a vádlott rokona meglökte a férfit, aki a földre esett. A helyszínre érkezett ekkor a fiatalkorú vádlott és testvére rúddal, illetve feszítővassal felszerelkezve. A fiatalkorú vádlott a földön fekvő sértett fejére és combjára sújtott a feszítővassal, azonban a terhelt rokona megakadályozta, hogy a sértettet tovább bántalmazzák. A férfi a fejét ért ütéstől rövid időre elvesztette az eszméletét, kórházba szállították.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban a fejére feszítővassal mért ütéstől súlyosabb, akár életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt. 

Az ügyészség vádiratában a fiatalkorú férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönbüntetésének kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában