Ügyészség

2023.07.21. 09:00

Pénzmosás miatt emeltek vádat

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a más által elkövetett bűncselekményből származó pénzzel pénzügyi műveletet végzett és ezzel közreműködött a bűnös vagyon elleplezésében.

Duol.hu

Fotó: MarinaP

A vádlott 2020. májusában egy közösségi oldalon megismerkedett egy USA-ban élő személlyel, aki arra kérte a nőt, hogy a bankszámlájára ismeretlen forrásból érkező pénzzel kapcsolatban pénzügyi műveletet végezzen - közölte szerkesztőségünkkel a vármegyei főügyészség sajtószóvivője. 

A sértett egy társkereső oldalon 2020. októberében megismerkedett a magát brit férfinek kiadó személlyel, aki párkapcsolat ígéretével tévedésbe ejtette őt és pénzt csalt ki tőle azzal az ürüggyel, hogy a személyes csomagját elküldi neki, de a vámkezelés miatt utaljon át a részére 2600 EUR-t a megadott bankszámlára. A sértett 2020. november 9-én a saját számlájáról elutalt 956.000,- Ft-ot a vádlott nevén lévő bankszámlára, azonban azt követően a csomag nem érkezett meg, a férfi pedig eltűnt és elérhetetlenné vált. Az átutalt pénzösszeggel kapcsolatban a férfi megkereste a vádlottat, aki a pénzt egy székesfehérvári ATM automatából több részletben felvette, majd székesfehérvári pénzváltóknál több részben továbbította külföldre. 

A vádlott a pénzügyi tevékenységgel lehetőséget biztosított az alapbűncselekmény, a csalás elkövetőjének, hogy a büntetendő cselekményből származó pénzösszeget megszerezze, amellyel közreműködött a bűncselekményből származó vagyon elleplezésében. 

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában