VV Fanni ügy - holttest nélkül

2023.05.18. 14:02

Gyilkosságért húsz évet kapott az egykori MSzP-s képviselőjelölt

Több mint öt évvel Novozánszki Fanni (ismert nevén VV Fanni) eltűnése után megszületett a másodfokú, jogerős ítélet az MSzP egykori dunaújvárosi önkormányzati képviselőjelöltje B. László ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés büntetőperében.

DH

Forrás: magyarnemzet.hu

2020 januárjában még arról szóltak a hírek a duol-on, hogy tagad a dunaújvárosi vádlott, B. László, az MSzP volt újvárosi önkormányzati képviselőjelöltje, akinek a valóságshow-ból VV Fanni néven ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolása miatt kellett felelnie. 

Nagybátyja, egykori védője Brodmann Péter azt mondta három évvel ezelőtt a Borsnak: „Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik, azt elismeri, és viseli az azzal járó következményeket, de többet nem”.

Aztán 2021 májusában az országos sajtó ismét sokat foglalkozott a témával. A magyarnemzet.hu akkori cikke szerint a bizonyítási eljárás során eddig egyre több bizonyíték került elő azt illetően, hogy B. László nem egészen pontosan emlékszik a történtekre, illetve hogy nem mond igazat. Az autójában, illetve a VV Fanni által munkahelyül használt lakásnak is helyt adó luxus lakótelep mélygarázsában, a B. László autója alatt talált vérnyomok is a lánytól származtak. Az ezt bizonyító igazságügyi szakértői vallomásra a vádlott már azt mondta, vérzett az alélt lány orra, így kerültek oda a vérnyomok.

Tavaly augusztusban aztán megszületett az elsőfokú ítélet: bűnösnek mondták ki nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében B. Lászlót a Fővárosi Törvényszéken. Annak ellenére, hogy a holttest azóta sem került elő, bizonyítottnak találták, hogy a gyanúsított ölte meg a VV Fanniként elhíresült valóságshow-szereplőt, Novozánszki Fannit, akinek holttestét aztán ismeretlen helyre rejtette.  Tettéért életfogytiglani fegyházra ítélték a vádlottat, azzal, hogy legkorábban 25 év letöltése után vizsgálható meg a feltételes szabadlábra helyezése. A bírósági döntéshozatalnak azonban itt még nem volt vége...

Most pedig, több mint öt évvel Novozánszki Fanni eltűnése után megszületett a másodfokú, jogerős ítélet a B. László ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés büntetőperében. Az ítélőtábla kimondta: B. László ölte meg 2017. november 20-án a VV Fanni néven közismert lányt, amiért húsz év fegyházra ítélte a vádlottat. Ezzel enyhítette a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét. 

A vádirat szerint a vádlott – miután a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megkísérel pénzt szerezni egy tévés valóságshow-szerepléssel ismertté vált nőtől, a sértettől. A vádlott hosszas próbálkozást követően, 2017. november 20-ára beszélt meg találkozót a sértettel annak lakására.

A perdöntő felvétel: B. László ölben cipeli VV Fanni testét (Fotó: biztonsági kamera felvétele)
Forrás: magyarnemzet.hu

Amikor a sértett az esti órákban beengedte a férfit budapesti otthonába, a vádlott a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében – a sértett halálába is belenyugodva – bántalmazta őt. A bántalmazás következtében a nő vérző sérülést szenvedett, magatehetetlen állapotba került. Ezt követően a vádlott a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette a nő okmányait, illetve olyan dolgokat, amelyekkel a sértett elutazásának látszatát keltette.

A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz. Itt a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába helyezte. A vádlott a járművel Siófokra utazott, ezt követően a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába dobta. A vádlott 2017. november 22-én további értékeket hozott el a sértett lakásából.

https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/09/a-helyszini-targyalason-is-tagadta-vv-fanni-megoleset-b-laszlo

 (Összeállításunkhoz a duol.hu, a baon.hu, a magyarnemzet.hu, valamint a bors.hu a témában megjelent cikkeit idéztük.)

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában