A mai előkészítő üléssel kezdődik VV Fanni ügyének tárgyalása

2020.01.07. 13:00

Tagad a dunaújvárosi vádlott

Életfogytiglani fegyházat kaphat teljes körű beismerés esetén Brodmann ­László, és 30 év múlva szabadulhat.

duol.hu

Az MSZP volt képviselőjelöltjének VV Fanni meggyilkolása miatt kell felelnie – írta a Magyar Nemzet online.

Az országos médium szerint mai előkészítő ülésen életfogy­tiglani fegyházat ajánl az ügyészség teljes körű beismerés esetén Brodmann Lászlónak azzal, hogy 30 év múlva szabadulhat. Az MSZP volt önkormányzati képviselőjelöltjének VV Fanni meg­gyilkolása miatt kell felelnie. Nagybátyja, egykori védője Brodmann Péter azt mondta a Borsnak: „Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik, azt elismeri, és viseli az azzal járó következményeket, de többet nem”.

Teljes körű beismerés esetén az ügyészség életfogytiglani fegyházat ajánl

A vádlott ugyanis tagadja, hogy megölte volna a lányt. A ValóVilág valóságshow-ból közismertté vált Novozán­szky Fanni 2017 novemberében tűnt el az otthonából. Egy héttel a bejelentést követően fogták el a volt politikust, aki jú­lius óta házi őrizetben van, aminek hatályát az ügydöntő határozatig meghosszabbították, így dunaújvárosi lakásában várja a tárgyalást.

Az egykori valóságshow-szereplő, VV Fanni meggyilkolásával egy volt szocialista képviselőjelöltet vádolnak
Fotó: internet

A vádlottról 2017-ben, az emberölési ügyben elkezdődött nyomozást követően azt írta lapunk, hogy Brodmann László az önkormányzati választásokon Dunaújváros 9-es választókerületében indult önkormányzati képviselőnek, de alul maradt. A vádirat szerint a gyilkosság idején Brodmann Lászlónak nem volt munkája, de költekező életet élt, kölcsönöket kért és adósságokat halmozott fel. Egy ismerősétől tudhatta meg, hogy Fanni jó anyagi helyzetben van, ezért megkörnyékezte a lányt egy – a vádiratban nem részletezett – üzleti ajánlattal, de ő elutasította azt. Ezután egy más ürüggyel kereste fel Fannit, aki beengedte a lakásába. A lakásban aztán Brodmann a vád szerint összeverte a nőt, majd ­miután Fanni elájult, értékeket vett magához, az eszméletlen lányt pedig a kocsihoz vitte. Fanni azonban meghalt, ezért a vádlott súlyt kötött a testre és a Dunába dobta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában