Speedmarathon

2023.04.10. 10:00

Ön is megmondhatja, hol mérjen sebességet a rendőrség Fejér vármegyében!

Egy teljes napon át mérik a közlekedők sebességét – országos szinten – április 21-én 6 óra és április 22-én 6 óra között.

Szanyi-Nagy Judit

Érdemes betartani a szabályokat!

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld (illusztráció!)

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az úgynevezett Speedmarathon akcióban a rendőrség a lakosság véleményét is kikéri: arra kíváncsiak, a helyiek mely pontokon állítanának fel sebességmérőket. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez tehát lényegében önök is csatlakozhatnak, amennyiben április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott, [email protected] e-mail-címre megírják a javasolt helyszíneket!

Az egyik, közösségi oldali csoportban a két véglet – "Sehol se mérjenek, inkább kapják el a betörőket!" és "Mindenhol mérjenek, a járművezetők ne csak az oktató mellett tartsák be a KRESZ-t!" – mellett konkrét javaslatok is születtek. Így Székesfehérváron a rendőrség figyelmébe ajánlják a Palotai utat, az Új Csóri utat, a Vásárhelyit, a Nagyszombati út Budai út felőli végét, valamint az M7-es autópályát is.

A rendőrség emlékeztet: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában