Ügyészségi vádirat

2022.11.13. 10:00

Maradandó fogyatékosságot szenvedett a kiskorú, akit egy fiatalkorú ütött meg

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a 16 éves fiatalkorú személlyel szemben, aki 2021. június 20-án, Móron megütött egy kiskorút, aki az ütés következtében életveszélyes sérülést és maradandó fogyatékosságot szenvedett.

duol.hu

illusztráció

Fotó: Photobac

A vádirat szerint a vádlott egy móri sörözőben a barátaival italozott, majd elhagyva a szórakozóhelyet áttértek az út másik oldalára, ahol észrevették a sértettet és a társaságában lévő, hangosan zokogó ismerősét. A sértett többször kérte a vádlottat és barátait, hogy menjenek el a közelükből, azonban a vádlott arra nem volt hajlandó. A sértett ekkor indulatosan a vádlott elé állva távozásra szólította fel, azonban a vádlott egy hirtelen mozdulattal, tenyérrel megütötte a sértett fejét. A sértett az ütés következtében az egyensúlyát elvesztette, hátra zuhant a földre, a koponyája hátsó részét beütötte a térkőbe és elvesztette az eszméletét. A vádlott és társai ekkor elfutottak a helyszínről. A sértettet a jelenlévők egyike elsősegélyben részesítette és értesítette a mentőket.

A sértettnek az ütés következtében többek között nyakszirtcsont és külső hallójárat törése, lágyhártya alatti vérzése, továbbá agyzúzódása keletkezett, amely sérülések tényleges gyógytartama 2-3 hónap. Az agyzúzódás és a lágyhártya alatti vérzés életveszélyes sérülések. A sértett a bántalmazással összefüggésben a bal fül halláscsökkenésében megnyilvánuló maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a fiatalkorú a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában