Elkapták őket - frissítve

2022.10.14. 10:45

Letartóztatásban a katalizátort lopó román férfiak - képgaléria

Az ország számos részén lopta a katalizátorokat a bűnszövetség - tájékoztatta szerkesztőségünket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Frissítés: (10.14., 10:35) - Letartóztatsban a tolvajok

A Székesfehérvári Járásbíróság az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Tájékoztatom, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság a Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján a minősített lopás bűntettével és további bűncselekményekkel gyanúsított három román férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A rendőrök már figyelték azt az elkövetői bandát, aminek tagjait 2022. október 10-én Solt külterületén, az 52-es számú főúton fogtak el. A járműben három román állampolgárságú férfi utazott, akiket az egyenruhások a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállítottak. A jármű motorterében egy láncos csővágót találtak, amit a bűncselekmények elkövetéséhez használtak a tolvajok.

A 20, 24 és 28 éves férfiakat a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján Dunaújvárosban 2022. október 5-én éjszaka több járműnek is eltulajdonították a katalizátorát. A nyomozók több rendbeli bűnszövetségben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a három elkövetőt.

 

A tolvajok beismerő vallomást tettek, melynek során elmondták, hogy Magyarországra azért érkeztek, hogy járművek katalizátorát eltulajdonítsák, majd azok értékesítéséből anyagi hasznot szerezzenek.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy az elkövetői kör ez évben Magyarországon több városban is követett el ilyen jellegű bűncselekményeket. A rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogy az elkövetők összefüggésbe hozhatóak-e további katalizátorlopásokkal.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a tetteseket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd 2022. október 12-én előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában