Mindenhol biztonságos

2022.06.05. 11:00

Füstérzékelőkben Csókakő az első

Luxemburgi önkéntes tűzoltók nyolcszáz füstérzékelőt adományoztak Csókakőnek. Ezzel a Fejér megyei község lehet az első olyan település hazánkban, ahol minden lakásban füstérzékelő is vigyáz a biztonságra

katasztrófavédelem

Csókakő és testvérvárosa, Heffingen partnerkapcsolatának és együttműködésének alapja a két település önkéntes tűzoltóinak szoros barátsága. A luxemburgiak már két gépjárműfecskendőt ajándékoztak a Vértes tűzoltóinak, amelyek közül az egyik Csókakőn, a másik a bodajki önkénteseknél állomásozik. Minden évben támogatják a járművek üzemeltetését és egyéni védőeszközöket, tűzoltó szakfelszereléseket adományoznak csókakői barátaiknak.

A füstérzékelők használatát a lakástüzek megelőzése érdekében kiemelt fontosságúnak tartják a luxemburgi tűzoltók is, ezért még a 2019-es látogatásukkor határozták el, csatlakozva a katasztrófavédelem hazai füstérzékelő adományozásához, hogy a lehetőségeikhez mérten ők is támogassák Csókakő lakosságát.

A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben nem tudtak találkozni a két nemzet önkéntes tűzoltói, egészen múlt hétvégéig, amikor Heffingen tűzoltói nyolcszáz füstérzékelőt adtak át Csókakőnek és a helyi önkéntes tűzoltóknak. Az első készüléket közösen szerelték fel a tűzoltószertárban. A település lakóinak az önkéntes tűzoltók segítenek majd a füstérzékelők helyes elhelyezésében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában