Négy embert mentettek ki

2022.04.28. 13:22

Lángolt a tetőtér a Technikum városrészben - videó

duol.hu

Frissítés:

Este telefonon kértünk tájékoztatást az eset részleteivel kapcsolatban Szabó-Bisztricz Anettől, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Mint azt lapunknak elmondta, az egyik tetőtéri lakás fürdőszobájában keletkezett a tűz, amely átterjedt az előszobába is. Egy ember volt a lakásban, aki még a tűzoltók kiérkezése előtt kimenekült a lakásból. A Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai három gépjárművel vonultak a helyszínre, köztük egy emelőkosaras járművel. Ez utóbbival a Dózsa György útról kezdték meg az oltást, míg a másik két egység a társasház belső udvaráról ment fel a lakásba.  

A tetőtér zárt folyosós, négy lakás nyílik róla. A tűzoltók az érintett lakás mellett a másik három lakást is átnézték, ahonnan egy-egy ember menekítettek ki. A négy személy közül kettőt kivizsgálás miatt kórházba szállítottak. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült elfojtani a lángokat, és megakadályozni azt, hogy a tetőszerkezetre átterjedjen a tűz. A megyei katasztrófavédelem illetékesei tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják, hogy mi okozhatta a tüzet, de az elsődleges szemle alapján feltételezhető, hogy egy hűtő-fűtő klímaberendezés meghibásodása miatt keletkezett a tűz. 

Frissítés (katasztrófavédelem) - A tűzoltók négy embert mentettek ki a Dózsa György úti társasház lakásaiból

Tűz volt egy háromemeletes, tetőtér beépítéses, dunaújvárosi társasház tetőtéri lakásában, a Dózsa György úton. A város hivatásos tűzoltói a tűzben érintett, és a szomszédos lakásokból négy embert mentettek ki. A rajok a lángokat megfékezték, az utómunkálatok során, amelybe a solti hivatásos tűzoltók is bekapcsolódtak, a padlástérben a még izzó részeket oltják. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Elsődleges információink alapján egy tetőtéri lakás gyulladt ki a Dózsa György út és a Bocskai út találkozásánál. A lánglovagok több egységgel kezdték meg az épület oltását. Az esethez Soltról is érkeztek tűzoltók. Információink szerint több lakót is kimenekítettek az épületből, ahol jelenleg az oltási munkálatok zajlanak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában