Pályázat

2022.01.07. 08:00

Védőfelszerelés, mentőeszköz

Még decemberben készített egy összegzőt a Fejér Megyei Katasztrófavédelem arról, hogy országos szinten pénzbeli támogatásban 503, amíg természetbeli támogatásban 438 önkéntes tűzoltó egyesület részesült a 2021-es évben. Az önkormányzati tűzoltóságok közül a hazánkban működő 60 szervezet kapott szintén pénz- és természetbeli támogatást.

duol.hu

December 17-én vehették át felszereléseiket a szervezetek Fotó: katasztrófavédelem

Fejér/Dunaújváros - A Fejér megyei tűzoltó szervezetek éltek a lehetőséggel, és eredményesen pályáztak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2021-es közös pályázatán. 

Mint azt részletezték, megyénkben huszonöt önkéntes tűzoltó egyesület összesen 21 298 476 forint értékben pályázott eredményesen, ezen felül további nyolc, Fejér megyei önkéntes mentőszervezet további közel hárommillió forint értékű támogatásban részesült. A megyénkben működő négy önkormányzati tűzoltóság pedig 14 722 466 forint értékű felszereléssel gyarapodott. A pályázati lehetőségek kiterjedtek a tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközök, védőfelszerelések beszerzésére és a működési költségek finanszírozására is, valamint továbbképzési lehetőséget lehetett elnyerni a támogatás keretein belül. 

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a tűzoltó szervezetek képviselői vehették át felszereléseiket december 17-én Székesfehérváron. Az ünnepélyes átadáson Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megye katasztrófavédelmi igazgatója köszöntötte a tűzoltókat. Beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk tűzvédelméhez elengedhetetlenek a jól felszerelt egyesületek. A köszöntő után megtörtént az eszközök átadása, ennek eredményeként javultak az önkormányzati és önkéntes tűzoltók munkabiztonsági körülményei, továbbá beavatkozásaik hatékonysága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában