kattant a bilincs

2021.08.19. 14:00

Letartóztatták a tunéziai embercsempészt

A Sárbogárdi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki illegális bevándorlókkal az autójában balesetet szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 30 éves tunéziai férfi 2021. augusztus 10-én hajnalban a magyar-szerb határ környékén 15 illegális szír bevándorlót vett fel az autójába, hogy őket Ausztriába szállítsa.

Az elkövetőt utasaival Cecén a rendőrök intézkedés alá akarták vonni, mire a férfi menekülni kezdett, és egy iskola kerítésének ütközött. A helyszínről elmenekült férfit állampolgári bejelentést követően 2021. augusztus 17-én Budapesten fogták el, amikor hamis osztrák személyi igazolvánnyal igazolta magát, mivel korábban az országból már kiutasították.

A férfi személyi körülményei miatt alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság számára elérhetetlenné válna, és az eljárás adatai alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll esetében.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság döntése ellen a terhelt védője jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában