baleset

2021.05.30. 09:41

Az 54 éves dunaújvárosi férfi súlyosan megsérült a balesetben

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak azzal a teherautóssal szemben, aki nem adott elsőbbséget egy segédmotor-kerékpárral közlekedőnek.

police.hu

Fotó: police.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytatott eljárást egy 46 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. április 13-án kora délután egy közforgalomtól elzárt dunaújvárosi gyárterületen tehergépkocsival közlekedett, és haladása során balra kanyarodott, azonban a manőver végrehajtásakor nem adott elsőbbséget egy szabályosan, segédmotoros kerékpárral közlekedő helyi lakosnak. A motoros balra húzódott, közben fékezett, de az ütközést elkerülni nem tudta, és járművével a teherautó bal hátsó kerekének csapódott, majd elesett. A baleset következtében az 54 éves segédmotor-kerékpáros súlyosan megsérült.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőrök az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában