bűnügy

2021.04.02. 16:00

Letartóztatták az osztrák-szerb embercsempészt

A férfi hat illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök elfogták őket az M6-os autópályán.

duol.hu

Fotó: police.hu

A police.hu szerint a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. március 29-én 18 óra 10 perckor egy osztrák rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 100-as kilométerszelvényben, Paks térségében. A járművet vezető osztrák-szerb férfin kívül a gépkocsiban hat – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán eljárást indítottak. A 49 éves férfit a rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést is tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A Szekszárdi Járásbíróság az embercsempészt 2021. április 1-jén letartóztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában