hétvégi összesítés

2021.03.22. 17:00

Vádemelés, illegális migránsok és balesetek

A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok gondoskodtak.

duol.hu

Még március 19-én történt az a baleset, amelyről mi is beszámoltunk. Három autó karambolózott a Venyimi út – Petőfi Sándor utca kereszteződésében. Később bebizonyosodott, hogy a vétlen sofőr a balesethelyszínelés során alkalmazott alkoholszonda a 66 éves férfinál pozitív értéket jelzett, valamint személyi sérülést szenvedett, ezért őt a mentők a kórházba szállították.

Szintén március 19-én kaptuk a rendőrségi jelentést arról, hogy lakossági bejelentés alapján Ráckeresztúr, Kossuth Lajos utcában, ellenőriztek egy férfit mivel elmondás szerint migránsnak vélhető férfi tartózkodik a buszmegállóban. A rendőrök a férfit ellenőrizték, melynek során megállapítást nyert, hogy a magát marokkói állampolgárnak valló illető, hitelt érdemlően sem személyazonosságát sem Magyarországon történő tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudja, ezért őt az egyenruhások előállították.

Fotó:police.hu

Egy másik esetben Enying belterületén ellenőriztek egy szlovák gépjárművet és annak 34 éves sofőrjét. A járműben nyolc felnőtt és egy gyermek utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, emiatt előállították őket.

Lezárult az ügy

Március 20-án kaptuk a rendőrségi bejelentést arról, miszerint a dunaföldvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves helyi és egy 31 éves daruszentmiklósi férfival szemben folytattak lopás bűntett elkövetése miatt.

A nyomozók az eset kapcsán a daruszentmiklósi férfit is meggyanúsították lopás bűntett elkövetésével. A lakásán tartott kutatás során számos szerszámgépet le is foglaltak a rendőrök.

A Dunaföldvári Rendőrőrsön az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, s a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal.

Patakban az autó

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékotatása szerint patakmederbe hajtott egy gépkocsi Dunaújvárosban, a Szent István utca közelében. A járműben ketten utaztak. A négy méter mély mederben mindössze tíz centiméter magasan állt a víz. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a bajba került autót, amelyben ketten utaztak. Az esethez a társhatóságok is kiérkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában