döbbenet

2021.01.22. 16:00

Élettársa gyermekét erőszakolta, indítványozták a letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint élettársa kiskorú gyermekével 2020. augusztusa és novembere között, székesfehérvári lakásukban többször szexuális cselekményt végzett.

A nyomozás adatai szerint a gyermekjóléti központ feljelentése alapján azért indult nyomozás, mert az alapellátás keretén belüli gyermekjóléti gondoskodás során a kiskorú sértetten több ízben tapasztaltak orvosi látlelettel is dokumentált sérüléseket. A gyámhivatal a gyermeket a családból kiemelte és ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

Az elkövetett cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel, amely 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy szabadlábra kerülése esetén élettársának a befolyásolásával a büntetőeljárás eredményes lefolytatását veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában