Fejér Megyei Főügyészség

2020.12.31. 12:00

Újabb embercsempész lepleződött le

A bűncselekményről Palkovitsné dr. Kész Anikó a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket.

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a palesztin férfinak a letartóztatását, aki illegális bevándorlókat akart Ausztriába juttatni.

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi 2020. december 29-én a magyar-szerb határ közelében hét szír álampolgárt vett fel autójába, hogy őket pénzért Ausztriába szállítsa. A férfit az M6 autópályán Ráckeresztúr térségében a rendőrök intézkedés alá vonták, így a bűncselekmény lelepleződött. A férfi esetében, aki Spanyolországban rendelkezik állandó lakóhellyel, alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna. Fennáll a veszélye továbbá, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, illetve hasonló bűncselekményeket követne el. Az ügyészség ezen indokok alapján indítványt tett a letartóztatására. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a férfi

letartóztatását elrendelte. A végzés ellen a terhelt és védője fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában