Népszerű árucikk

2020.12.01. 12:00

Nem csak a városban lopják a katalizátort

Mint arról a Hírlap is beszámolt, a rendőrség fülön csípte azt a társaságot, amelynek tagjai arra szakosodtak, hogy gépjárművek katalizátorait lopják le a kocsikról, kihasználva az éjszakai csendet.

duol.hu

Népszerű „árucikk” lehet a katalizátor, nem csak Dunaújvárosban próbálkoznak ilyesmit lopni egyesek, de Székesfehérváron is van folyamatban eljárás ilyen ügy miatt. A Székesfehérvári Járási Ügyészség tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy vádat emelt azzal a testvérpárral szemben, akik a megyeszékhelyen egy parkoló autó katalizátorát akarták ellopni. A vád­irat szerint a két férfi 2020. június 25-én éjszaka egy székesfehérvári parkolóban álló kocsi zárt csomagteréből villanyszereléshez használt segédanyagokat lopott ki 3000 forint értékben. Ezután az autót az útra tolták, téglákkal alátámasztották, és megkísérelték kiszedni annak katalizátorát, de megzavarták őket, ezért azt nem sikerült elvinniük. Ellenük pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

A feketepiacon magas a katalizátorok ára
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában