ügyészség

2020.12.17. 15:26

Elrendelték az álrendőrök letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

duol.hu

Forrás: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik 2020. december 11-én, Dunaújvárosban magukat rendőrnek adták ki két idős sértettnek azért, hogy tőlük különböző értékeket tulajdonítsanak el.

A gyanúsítottak délután az egyik sértett lakásába úgy próbáltak meg bejutni, hogy magukat rendőrnek adták ki, és arra kérték az asszonyt, hogy a kutyáját kösse meg. Arra hivatkoztak, hogy a sértettet be kell vinniük a rendőrségre, mert hamis 20.000,- Ft-os bankjegyet tart magánál. A sértett nem tett eleget a felszólításnak, kérte, hogy igazolják magukat rendőrigazolvánnyal, a gyanúsítottak azonban ekkor távoztak a helyszínről.

A terheltek este a másik sértett házánál magukat szintén rendőrnek adták ki, házkutatást színleltek, a sértettet belökték és bementek a házba, ott kutatást végeztek, a férfit megbilincseléssel fenyegették, majd az egyik szobából eltulajdonítottak 170.000,- Ft készpénzt és egy gáz riasztófegyvert.

A gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek, a cselekményeket rövid időn belül, sorozat jelleggel követték el, egyikük más ügyekben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés, valamint próbára bocsátás hatálya alatt állva hajtotta végre tettét, vonatkozásukban a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, a bíróság döntése nem végleges.

A rendőrség képfelvételt is tartalmazó közleménye az alábbi linken érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában