A szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak

Új és ismétlő tűzvédelmi-szakértői vizsgákat, valamint tűzvédelmi-szakértői továbbképzést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a veszélyhelyzet megszűnését követően szervez. A 2020 első félévére tervezett továbbképzés elmarad.

FMKI

A tűzvédelmiszakvizsga-bizonyítványokhoz hasonlóan a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló belügyminisztériumi rendelet hatálya alá tartozó tűzvédelmi-szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet ideje alatt.

A különleges jogrendre vonatkozó jogszabályok alapján a veszélyhelyzet idején a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követően még tizenöt napig érvényesek. Ennek értelmében azok a tűzvédelmi szakértők, akiknek a tűzvédelmi-szakértői bizonyítványa a veszélyhelyzet ideje alatt járna le, a jogszabályok alapján tevékenységüket a veszélyhelyzet megszűnését követően tizenöt napig jogszerűen végezhetik.

vezető képünk illusztráció

Térségi koronavírus információk

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!