pénzszállítás

2017.11.08. 10:15

Nem bankrablás, ez csak gyakorlat!

Balla Tibor

Fotó : Várkonyi Zsolt

Ma délelőtt fokozott rendőri jelenlétet tapasztalhatott, aki Dunaújváros utcáit járta. Szirénázó rendőrautó konvoj száguldott át a városon, és több bank előtt látták megállni a járműveket. Pillanatok alatt elterjedt a zuhanyhíradóban, hogy bankrablás történt. Szerencsére a hír nem igaz, pusztán gyakorlatoztak a pénzszállítók, derül ki az MTI közleményéből.

„Készpénz-szállítási tesztet végez szerdán a jegybank, ezért a lakosság egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban lévő bank- és postafiókok környezetében a szokásosnál több, a tesztelésekben résztvevő rendőr jelenlétét tapasztalhatja – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

Az MNB a teszteléssel egy nem várt, rendkívüli helyzet fellépésének esetére a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi.

A teszt az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik – közölte az MNB.

A közlemény szerint a jegybank a rendszeresen, több évente ismétlődő gyakorlatot a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve végzi.”

Fotó : Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában