Meteo

2023.12.02. 07:10

Időjárás: egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd havas eső, hózápor

Duol.hu

havazás illusztráció

Mai nap időjárása

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, foltokban sűrű ködfoltok alakulnak ki. Eleinte csak északnyugaton, majd délutántól egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd havas eső, hózápor. ÉNy-on pár órás havazás is lehet, az Alpokalján 5-15 cm-es hóval. Estétől egyre többfelé fokozódik viharossá az ÉNy-i szél. 1 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz a legnagyobb enyheség.

Távolabbi kilátások

Vasárnap a viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap; de keleten lesznek erősen felhős tájak - itt hózáporok is előfordulnak. Erős lehűlés várható: reggel már mindenhol fagyni fog, és délután is csak fagypont körül valószínű a hőmérséklet.

Hétfőn fátyolfelhős, részben napos időre van kilátás. Nem lesz csapadék. Reggel -11 és -3, délután -4 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő hószállingózás. Reggel -6, délután +1 fok valószínű.

Szerdán erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás. Elszórtan hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. 0, +1 fok ígérkezik.

Forrás: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában