Figyelmeztetést adtak ki

2023.07.13. 07:31

Vörös kód: akár 100 km/órás szél, heves zivatar, felhőszakadás

Több vármegyére - közöttük Fejér vármegyére is - a legmagasabb, harmadfokú zivatarveszély van érvényben, szinte mindenütt várható felhőszakadás, és sok helyen a hőség is csak alig enyhül.

Duol.hu

Fotó: Storm

Egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű jég (néhol >5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként >100 km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

Figyelem! A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak!

Magas napi középhőmérséklet 

Csütörtökön mérséklődik a nappali felmelegedés, főként az ország délkeleti felében várható már csak 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok feletti napi középhőmérséklet.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában