helyi meteo

2020.03.13. 16:00

Ilyen idő vár ránk a hétvégén

Vajon folytatódik a tavaszias idő, vagy visszatér a tél? A Meteorológiai Intézet előrejelzéséből megtudhatjuk:

duol.hu

Péntek:

Kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól észak felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Eső, záporeső is egyre kevesebb helyen várható, estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Többfelé megélénkül, gyakran meg is erősödik az északi, északnyugati szél, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kezdetben 9 és 16 fok között alakul, azonban délután egyre többfelé kezdődik lehűlés. Késő estére többnyire 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombat:

Az ország túlnyomó részén jelentősen csökken a felhőzet, de főként a Dél-Dunántúlon erősebben felhős maradhat az ég. Csapadék már nem várható. Helyenként megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Vasárnap:

Reggelre elvékonyodik, feloszlik a magas- és középszintű felhőzet. Napközben derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A szél északkeletiről keletire, délkeletire fordul, többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában