nehezített pálya

2018.02.20. 15:55

Beindult a havazás Dunaújvárosban (frissítve)

Enyhe széllel és finom porhóval köszöntött a városra a reggel.

duol.hu

Ahogy azt korábban már írtuk, a következő napokban erős havazásra és mínusz fokokra is számíthatunk Dunaújvárosban. Jó tanácsokkal és tippekkel is elláttunk titeket, amiket ide kattintva újraolvashattok. Érdemes felkészülni, ugyanis a napokban szakad csak ránk az igazi tél.

Csak úgy ropog az ember lába alatt

Az utak jól járhatóak, de érdemes odafigyelve vezetni és nem meghaladni a megengedett sebességet. Mielőtt útnak indulnátok, tájékozódjatok az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról a balesetek elkerülése érdekében.

A járdákat és az utakat már sózzák

Bár rendkívül hideg nincs, öltözzünk fel melegen. A hó hamar megtapad a ruházatunkon.

A kisállatokat nem zavarja a hóesés. Egy szemvillanás alatt bukkannak fel és tűnnek el az ember szeme elől.

Nektek is van egy jó képetek a havazásról? Küldjétek el nekünk!

Szerencsére a vonatok nem késnek.

08.06 Baleset történt a régi venyimi úton, (tudtuk meg az egyik csoportból) óvatosan vezessetek!

08.46 A népszerű közösségi oldal egyik csoportjában koccanásokról számoltak be az erdei tornapályánál, a Dózsa György úton.

Fotó: Baranyi Ferenc

09.42 Az autópályát is sózzák már. Kedves olvasónk küldte az információt az M6-osról, Dunaújváros és Dunaföldvár között.

10.02 Székesfehérvárig biztosan jól járható a 62-es út, bár szakaszonként kásás/vizes.

10.41 Bocskai és Berzsenyi út kereszteződésében csúszott össze egy autó és egy busz

A képet a közösségi oldal egyik helyi csoportjában találtuk

Egy kis útinform – Dunaújváros és Adony között járhatóak ugyan az utak, de a folyamatos havazás rontja a látási viszonyokat, emellett a hólé, és a hókása miatt nem árt az óvatosság. Különösen, hogy a hétvégéig nem várható számottevő javulás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. keddi összesítése szerint mintegy 240 munkagépe végezte a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat folyamatos rotációban az országos közúthálózaton. Hétfő óta, a megelőző szórásokkal együtt mintegy 6900 tonna sót és csaknem 400 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek a havazásban érintett területekre. A hóeltakarítási munkákat hétfő este óta ütemezetten látja el a társaság, ez azt jelenti, hogy első körben a gyorsforgalmi- és főutakon avatkoznak be, majd ezt követik a mellékutak. Az egyes területekre előre beosztott munkagépek körülbelül 30-50 kilométernyi utat tudnak egy fordulókörrel bejárni, egy ilyen beavatkozás, függően a forgalom nagyságától és a beavatkozási igényektől, domborzattól, mintegy 2-5 órát vehet igénybe, amit bizonyos esetekben többször is meg kell ismételni, főleg intenzív havazás esetén. – írja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. honlapján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában