Hídépítés

2024.03.23. 12:30

Hagyományos hordógurítás a Kalocsa–Paks új Duna-hídon – videóval

Az új Duna-híd építési projektjének még számos lépése van hátra, amelyek nélkülözhetetlenek a híd biztonságos és hatékony működése szempontjából. Ezek közé tartozik többek között a hídpálya szigetelése és aszfaltozása, a burkolatjel festések, valamint a korlátok és más hídtartozékok elhelyezése.

Duol.hu

Forrás: magyarepitok.hu

A múlt héten átgurult a hordó Magyarország legújabb, Kalocsát és Paksot összekötő új Duna-hídján. Ennek előfeltétele az volt, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósult közel 1 kilométeres építményen, 2024 januárjában a pályalemez teljessé vált. Ezzel egyre közelebb jár a befejezéséhez a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében megvalósuló Kalocsa-Paks Duna-híd építési projektje. A legújabb Duna-híd hordógurításán is ott voltak a Magyar Építők videósai:

A tervek szerint a műszaki átadás-átvétel májusban megkezdődhet, ám addig még számos munkaelem van hátra. Többek közt a hídpálya szigetelése- és aszfaltozása, a helyszíni korrózióvédelmi munkák, burkolatjel festések, korlátok- és más hídtartozékok elhelyezése, a közvilágítás szerelése tartozik ehhez az időszakhoz.

Forrás: magyarepitok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!