Hídépítés

2024.02.06. 08:48

Videón is megmutatjuk az új Kalocsa-Paks Duna-híd történelmi pillanatait

A középső elemet képező mederhíd is bezárult, így egybefüggővé vált a pályalemez.

Duol.hu

Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Az utolsó MM20 jelű elem betonozásakor a Magyar Építők videósa is ott volt a paksi Duna-híd mederhídján, amely által folytonossá vált a pályalemez a közel 1 kilométeres, három részből álló műtárgyon. A látványos videó megörökíti, ahogy ténylegesen létrejön a kapcsolat a Duna bal- és jobb partja között a Kalocsa-Paks Duna-híd által.

A Duna Aszfalt Zrt. által kivitelezett beruházásban ezzel a lépéssel lényegében előállt a végleges statikai váz, mely az átadást követően – a hídszerkezetek tervezési élettartama alapján – legalább 100 évig átkelőként fog szolgálni a Duna felett.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő hídon korábban a balparti ártéri híd, majd a jobbparti ártéri híd szerkezetének betolása történt meg, míg legutóbb a középső elemet képező mederhíd is bezárult, így vált egybefüggővé a pályalemez. A projektről rendszeresen beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!