Probléma akadt

2023.11.08. 11:54

Nem kezdődött meg a termelés hétfőn az iváncsai akkugyárban

A közelmúltban több hírportál arról számolt be, hogy november 6-tól megkezdi a termelést az iváncsai akkumulátorgyár, ahol egyébként néhány nappal ezelőtt gond volt az egyik akkumulátor cellájával.

Duol.hu

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

Az első meg nem erősített hírek szerint kigyulladt az SK Innovation egyik üzemében egy akkumulátor két cellája, a vállalat azonban a keddi napon adott válaszában tisztázta: egy cella kezdett el füstölni, amit a létesítmény tűzoltói a biztonság kedvéért lefújtak egy poroltó készülékkel, tűz nem volt. De visszatérve a termelés kezdetére, erre is rákérdeztünk, amikor a tűzeset kapcsán felkerestük az SK-t. 

– A gyártás hétfői, vagyis 2023. november 6-i megkezdésével kapcsolatban megjelent információk teljességgel tévesek. Nem kezdődött meg a gyártás! A korábban előzetesen tervezett kezdési időpont valóban november eleje volt, azonban különböző hatósági engedélyeztetések még folyamatban vannak – válaszolták, valamint azt is hozzátették, hogy a gépbeállítások, géptelepítések is zajlanak még, így újfent csak azt tudják megerősíteni, hogy nem kezdődött meg a gyártás, mert az ahhoz szükséges feltételek nem adottak jelenleg.

Ezenkívül érdeklődtünk még arról, hogy hol tartanak azon infrastrukturális fejlesztések, melyek keretében úgy tudjuk, tervben volt egy gyárhoz vezető ipari vágány és az M6-os autópályához tartozó összekötőút is. De erre nem kaptunk egyértelmű választ, annyit azonban megtudtunk, hogy az infrastrukturális fejlesztések egy közbeszerzési eljárás keretein belül történnek. A közbeszerzési ajánlatkérő pedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. volt. Mivel a NIF január elsejétől megszűnt és feladatait az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át, így őket kerestük meg, hogy további információk után érdeklődjünk. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük. 

Forrás: feol.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!