DKIK

2023.04.15. 11:00

Online előadás lesz a hulladékgazdálkodás változásairól

Jelentős változás lép életbe a hazai hulladékgazdálkodás területén, új szabályoknak és kötelezettségeknek kell eleget tennie a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézményeknek.

duol.hu

internetes ügyintézés - illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara meghívja az érdeklődő vállalkotások képviselőit a hulladékgazdálkodás változásairól szóló tájékoztató online előadására.

Rendezvény időpontja: 2023. április 18. 14.00 óra

Rendezvény helyszíne: online webinárium

Az előadás témái:

Jelentős változás lép életbe a hazai hulladékgazdálkodás területén, új szabályoknak és kötelezettségeknek kell eleget tennie a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézményeknek.

2023. július 1-jét követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU Zrt.), mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is.

Hogyan és kiket érint ez a változás?

A 2012. évi CLXXXV. törvény azon intézményi és gazdálkodó szervezetek számára, amelyek hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termelnek és azokat elkülönítetten gyűjtik kötelezően előírja, hogy a MOHU Zrt. által üzemeltetett elektronikus ügyintézési felületén, a Partner Portálon regisztráljanak, valamint a szerződéskötéshez szükséges adatokat megadják.

A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartoznak például az alábbi hulladékok: csomagolóanyagok (pl. papír, műanyag, fa, fém, üveg, veszélyes csomagolóanyagok stb), elektromos és elektronikus berendezések, elemek és akkumulátorok, gépjárművek és alkatrészeik, gumiabroncs, reklámhordozó és irodai papír, használt sütőolaj, biológiailag lebomló hulladék.

Hulladéktermelő regisztrációjáról a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. munkatársa Rónavölgyi Endre értékesítés vezető tart tájékoztatást.

2023. március 1. és 2023. április 30. között azon gazdálkodó szervezeteknek kell regisztrálniuk a MOHU Partnerportálon, amelyek 2023. február 28. napján a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termeltek.  

Az EPR gyártónak április 1-től szintén regisztrálnia kell a MOHU partnerportálján abból a célból, hogy létrejöjjön a közvetlen kapcsolattartási felületet a gyártói kötelezettségeket a gyártó nevében teljesítő koncessziós társasággal.

EPR, azaz a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről, valamint  a DRS, azaz a kötelező visszaváltási rendszerről  MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. képviseletében  Szabó Szilvia, gyártói felelősségi rendszerek vezető tart tájékoztatást.

A részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kéri, hogy az érdekelődők jelezzék részvételi szándukat legkésőbb 2023. április 17-ig az alábbi regisztráció kitöltésével!

Az online előadásra belépést biztosító linket a regisztrációban megadott e-mail címre küldik majd ki a rendezvény előtt!

További gazdasági témájú cikkeinet itt olvashatja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!