Több mint huszonhárom tonna búza gyűlt össze Fejérben

2022.10.18. 14:00

Átadták a Fejér megyei adományokat a „Magyarok kenyere” program eseményén

A Megyeháza adott otthont a „Magyarok kenyere” jótékonysági program Fejér megyei átadó eseményének. A rendezvényen jelképes adományt adott át dr. Simon László főispán, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Fotók: Fejér Megyei Kormányhivatal

Tizenkettedik esztendeje segítik a hazai rászorulókat és határon túli magyarokat a „Magyarok kenyere” program keretében összegyűlt adományokkal Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyarok Kenyere Alapítvány.

Fejér megyében 260 adományozótól összesen 23 ezer 240 kilogramm búzaadomány érkezett a jótékonysági program szervezőihez, melyből 16 ezer 270 kilogramm lisztet őröltek – mondta el a csütörtöki átadó eseményen Varga István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke.

A kenyér az élet táplálója. Benne foglaltatik az isteni gondviselés, a teremtő erő, a dolgos kezek munkája, az összefogás és az élet körforgása – emelte ki dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette: Fejér Megye Önkormányzata büszke arra, hogy megyénk gazdái a nehézségek ellenére önzetlen felelősségvállalásukkal és áldozatkészségükkel idén is példaértékű módon vették ki részüket a jótékony kezdeményezésből.

Az adományátadó eseményen dr. Simon László főispán megköszönte a megyei gazdák munkáját, önzetlen segítő szándékát, amivel évről-évre közreműködnek a Magyarok Kenyere program eredményes megvalósításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!