Esti videóval frissítve

2022.02.02. 17:30

Különleges szállítmány indult el a DaruSín dunaújvárosi gyártóegységéből

Zalaegerszeg melletti beruházásként épül a ZalaZone autóipari tesztpálya, amelynek környezetébe több nemzetközi cég is letelepült.

Várkonyi Zsolt

Ezen beruházás kapcsán épül a tesztpálya környezetében több hajóból álló gyártócsarnok együttes, amelyben az emelési feladatok ellátására a DaruSín csoport cégei telepítik az emelő berendezéseket, - többi között - kilométernyi darupályát és a 16 darab híddarut 10-25 tonna teherbírással. Az emelőberendezések szerkezetének gyártása és az emelőberendezések gyártóművi előszerelése a DaruSín csoport dunaújvárosi központi üzemében történik.

Az emelőberendezések a Street Cranes Ltd. komponenseinek felhasználásával készülnek, amelynek Magyarországon a DaruSín csoport a képviselete.

Eddig több száz méter darupálya és hat daru készült el és került telepítésre Zalaegerszegen, és további 7-8 daru gyártása folyamatos. Hetente kettőt szállítanak le útvonal engedélyes túlméretes különleges szerelvényekkel a Molnár Trans 2004 Kft. munkatársai. A mostani két híddaru, túlméretes szállítmányként szerda este indult útjára a dunaújvárosi telephelyről és a 6-os, 62-es, M7-es, 74-es utvonalon biztonságban meg is érkezett Zalaegerszegre, a célállomásra.

Radvánszki Sándor, a cég ügyvezetője kalauzolta szerkesztőségünketFotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A daruk, darupályák helyszíni felszerelését szintén a DaruSín csoport szakemberei végzik, e konkrét esetben már csütörtök délben a helyükre kerültek a híddaruk.

A DaruSín csoport dunaújvárosi, dinamikusan fejlődő vállalkozás, amely jelenleg is számos nagy beruházásban vesz részt. Gyártókapacitásuk növelésére telephelyüket folyamatosan fejlesztik - többi között - új gyártócsarnokokkal és rendkívül korszerű gyártóberendezésekkel.

A ZalaZone Park a Zalaegerszegi Járműipari Teszt­pálya mellett található, folyamatosan fejlődő ipari terület, frekventált elhelyezkedése kiváló helyszínt biztosít az iparban, járműiparban érdekelt szereplők számára. A park kifejezett fókuszterülete versenyképes környezet biztosítása a tesztelés, valamint a validáció illetve a modern technológiák és a kutatás-fejlesztés számára.

A Dunaújvárosból érkezett daruk már a helyükön vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!