Helyi iparkamara

2021.09.14. 21:27

Közösen díjátadásokkal ünnepeltek

Kedden este a Bartók kamaraszínház aulájában ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara annak alkalmából, hogy 1995 májusában alakult meg önálló jogi személyiségként a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Dunaújváros Városi Kamarája.

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Megemlékeztek továbbá arról is, hogy 2000-ben önálló kamaraként alakult meg a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara az előd szervezet aktív tagjait összefogva, az elért eredményekre, tapasztalatokra alapozva. A jubileumi ünnepségen kiemelt vendégként jelen volt Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Pintér Tamás polgármester, valamint Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester.

Králik Gyula, a helyi kamara elnöke nyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a pandémia miatt az alakulás 25. évfordulóját tavaly nem tudták megünnepelni, de annál nagyobb öröm, hogy most a meghívottak 95 százaléka el tudott jönni a rendezvényre. Köszöntötte a jelenlévőket annak alakalmából, hogy 26 évvel ezelőtt alakult meg a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Dunaújváros Városi Kamarája. Mint mondta, az eltelt idő egy emberöltőnek felel meg, a város hetven éves alapítási évfordulója három emberöltőt, amíg a magyar kamarai társadalmi együttműködés hét emberöltőt tesz ki. Azt kívánta, hogy a következő 25 év elteltével az utódok az 50 éves évfordulót még szebben, sikeresebben és még erősebb egységbe forrva tudják majd megünnepelni. Beszéde végén jó egészséget, tartalmas kikapcsolódást, és nagy beszélgetéseket kívánt az egybegyűlteknek.

Aranykoszorús Mester címek átadása

Az elnöki expozé után következett a díjak átadása. Az Aranykoszorús Mester címek átadását is a múlt év végére tervezték, így elsőként ez került sorra. A címet a területi kamarák önálló döntési jogkör alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Szakképzési Kollégiuma által kiadott egységes adományozási rend betartása mellett ítélik oda a jelölteknek. A címet Lehoczkiné Tóvizi Ilona fodrász mester, Horváth Zsolt pincér mester és Kovács Gyula autószerelő mester vehette át az elmúlt 30 éves szakmai munkájuk elismeréseként.

Év Dunaújvárosi Vállalkozása 2020

Ezután következett az Év Dunaújvárosi Vállalkozása 2020 Díjak átadása, amelyre a hagyományokhoz igazodva az év eleji vállalkozók bálján került volna sor, ha a vírushelyzet lehetőséget adott volna annak megrendezésére. Az elismerést a helyi kamara azzal a céllal hozta létre, hogy általa elismerje a térségben kimagaslóan gazdálkodó, példamutató eredményeket elérő, a város gazdasági fejlődésében szerepet játszó vállalkozásokat. A díjat az ipari tagozattól a Dunafin Zrt., a kereskedelmi tagozattól az Ecotech Nonprofit Zrt., a kézműves tagozattól a „Teddy-86” Kreatív Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el.

Dunaújváros Vállalkozásaiért Díj

A Dunaújváros Vállalkozásaiért Díjat a helyi kamara a 25 éves évfordulóhoz kapcsolódva alapította, azzal a céllal, hogy díjazza azokat a személyeket, akik a kamara alapításakor részt vettek az elnökség munkájában, és a mai napig aktív szerepet játszanak a kamara életében, így sokat tettek az elmúlt huszonöt évben a helyi gazdaság szereplőiért. Az elismerést Fejes László, a városi kamara alapító elnöke, dr. Kováts Miklós, az elnökség tagja, Fülöp Ilona, a kamara kézműves tagozatának elnöke, illetve Urbán László, a Momert Zrt. vezérigazgatója, városunk díszpolgára vehette át.

Ezt követően Králik Gyula pohárköszöntőt mondott, amelyben gratulált a díjazottaknak, és eredményekben hasonlóan gazdag és termékeny éveket kívánt a feltörekvő generáció tagjainak.

Majd Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a díjazottakat, és méltatta a helyi kamara negyedszázados történetét és elért eredményeit.

A városi kamara negyedszázados múltjának megünneplését, az időszak főbb jellemzőit, eseményeit, pillanatképeit Kamarai Körkép címmel foglalta könyvformába egy szerzőgárda, amelynek képviseletében Szente Tünde mutatta be a kiadványt a jelenlévőknek.

Az ünnepség hivatalos szakasza ezzel lezárult, vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünnepi este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!