gazdaság

2021.04.15. 19:00

Az online pénztárgép adattovábbítás díjának elengedése

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban: MKIK) levélben fordult a Pénzügyminisztérium Államügyekért felelős Államtitkárságához az online pénztárgép adattovábbítás díjának elengedése, és a kötelező éves felülvizsgálati díj elengedése témájában

dkik

OTP bank fiók gazdaság valuta pénzügyek bankolás pénz ügyintézés szolgáltatás pénzintézet ügyfél 2019 12 19 Fotó: Kállai Márton

Forrás: Kállai Márton

Fotó: illusztráció

Az Államtitkárságtól az alábbi válasz érkezett:

Az Államtitkárság az NGM rendelet módosításáról szóló 74/2013. (XII. 30.) NGM rendeletre hivatkozik, amely szabályozza az online pénztárgép és az állami adó- és vámhatóság közötti adatkapcsolathoz és adattovábbításhoz kapcsolódó szolgáltatás hatóságának árát.

A rendelet kimondja, hogyha a szolgáltatás szünetel a szolgáltatás díjat nem kell megfizetni.

A felülvizsgálati díj elengedésével kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az online pénztárgépek felülvizsgálatát a forgalmazó végzi, és a felülvizsgálat díjának összege a felek szabad megállapodásának tárgya. A díj nem az állam bevétele, így jogszabályi úton annak elengedéséről nem lehet rendelkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!