Az iskolák a városi kamara pályaorientációs tanácsadójánál érdeklődhetnek

2018.10.13. 16:00

Országos pályaorientációs roadshow indul

Jövő héten országos pályaorientációs road-show kezdődik, amelynek keretében egy Szakmavilág-kamion járja végig a megyeszékhelyeket, s Dunaújvárosba is eljut november 16-án.

Kőhalmi Kálmán

Az egyre nagyobb gondokat okozó hazai szakemberhiány következtében mind fontosabbá válik a pályaorientációs tevékenység, a fiatalok pályaválasztásának segítése. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy országos road-show-t indít a jövő héten Szakmavilág címmel, amelyet az idei tapasztalatok alapján jövőre folytatni szeretnének. Az országot járó kamionban virtuális élmény keretében ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt álló gyerekek négy szakmacsoporttal (építőipar, autóipar, vendéglátás és kreatív szakmák), emellett kísérő program keretében tájékozódhatnak a pályaválasztással kapcsolatosan.

Dunaújvárosba november 16-án érkezik a roadshow Fotó: DKIK

Dunaújvárosba november 16-án, pénteken érkezik a kamion, több mint kétszáz 8. osztályos próbálhatja ki szervezett program keretében VR szemüvegen keresztül egy-egy szakma virtuálisan megjelenített világát. A programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fejlesztette ki, a szakmacsoportokon belül tizenkét szakma kipróbálására ad lehetőséget. A csoportok szervezése Dunaújvárosban most kezdődik, az iskolák a városi kamara pályaorientációs tanácsadójánál érdeklődhetnek. A rendelkezésre álló létszámkeret várhatóan nagyon hamar betelik majd.

A városi kamara emellett is számos pályaorientációs programot szervez az ősz folyamán. Három iskolában, a Dózsa, a nagyvenyimi és a rácalmási iskolában a teljes (törvény által előírt) pályaorientációs napot megszervezik az iskolákkal együttműködve. A gazdag programok mind a nyolc évfolyam számára hasznos, élvezetes, inspiráló elfoglaltságot jelentenek majd a nap folyamán.

A kamara szeretné mind több iskolában hasonló módon megvalósítani a pályaorientációs napokat.

Az ősz folyamán a hetedikesek számára pedig rendhagyó technikaórák keretében indítanak élményt adó, több szakma fogásainak kétkezi kipróbálására lehetőséget biztosító tanműhely-látogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!